Ayurvedska tradicija oduvijek nam je pružala raznovrsno ljekovito bilje za liječenje raznih tegoba. Tisućama godina Indija je bila izvor istinskog znanja o prirodnom liječenju i pripremi namirnica na tradicionalan ayurvedski način. Kada je riječ o posebno biranim pripravcima na bazi ayurvedskog bilja, ponosno ti predstavljamo Chyawanprash – eliksir mladosti koji zauzima sam vrh kad je riječ o ljekovitosti i djelovanju na vitalnost i dugovječnost.


Raskošna sinergija ljekovitog bilja

Chyawanprash je ayurvedski ljekoviti eliksir, koji je u upotrebi više od 3500 godina, a pretpostavlja se da njegova tradicija seže i puno dalje.

Najstariji recept za ovaj eliksir pronađen je u drevnoj studiji Charaka Samhita u 4. stoljeću prije Krista.

Chyawanprash je posebno birana smjesa koja sadrži preko 40 vrsta ayurvedskog bilja, začina i voća, koji se kombiniraju prema prastarim receptima kako bi najsnažnije utjecali na zdravlje organizma.

Zahvaljujući svom iznimnom djelovanju na revitalizaciju organizma, već odavna slovi kao najmoćniji pomlađivač organizma ili nektar besmrtnosti.

Samo neki od sastojaka koji čine ovaj čarobni pripravak su bambus, plavi lotus, klinčić, šparoge, sladić, kora cimeta, sezamovo ulje, srebro, sandalovina, kardamom, prah bisera, divlji zeleni slanutak, te moćne ayurvedske biljke kao što su ashwagandha, amla, jivanti, haritaki, guduchi te satavari.


Revitalizacija cijelog organizma

Osnovni sastojak Chyawanprasha je amla – poznata i kao indijski ogrozd ili amalaki. Ovaj plod jedan je od najboljih izvora antioksidansa na svijetu, koji uz to ima snažna antibakterijska i antivirusna svojstva. Naime, sok od amalakija sadrži 20 puta više vitamina C nego sok od naranče.

Kada je riječ o pomlađivanju, amalaki se smatra najboljim lijekom za rasajanu – revitalizaciju organizma. Njegovi aktivni elementi regeneriraju kožu i pomažu pri bržem zarastanju vanjskih ranica, a ponajviše pomažu u obnovi i pomlađivanju stanica.

Antioksidativni sastojci Chyawanprasha djeluju tako da neutraliziraju slobodne radikale – spojeve koji uzrokuju propadanje i starenje stanica. Tako štite tijelo od mnogih bolesti te usporavaju procese starenja.

Aktivni sastojci ovog ayurvedskog pripravka obnavljaju kožu i sprječavaju nastanak bora. Zahvaljujući bogatstvu vitamina C, Chyawanprash snaži imunosni sustav organizma, a kako obiluje i ostalim ljekovitim tvarima, uvelike smanjuje rizik od nastanka tumora.

Djeluje preventivno i kad je riječ o bolestima dišnih puteva tako što olakšava disanje, održava vlažnost sluznice i potiče iskašljavanje.

Ovaj eliksir potiče plodnost kod obaju spolova, a kod žena regulira menstruaciju i ublažava PMS. Također se naglašava njegov utjecaj na mentalne sposobnosti jer poboljšava rad mozga i koncentraciju. Preporučuje se i starijim osobama, osobito onima koje boluju od Alzheimerove bolesti i općenito od demencije.

 

Drevna receptura za dobro i dugo zdravlje

Samo dvije čajne žlice ayurvedskog moćnog “nektara vječne mladosti” tijekom 3-mjesečne kure imat će blagotvorni učinak na cijeli organizam.

Može se primjenjivati kod mnogih tegoba, a posebice se preporučuje za:

– jačanje imunosnog sustava, pogotovo tijekom sezone alergija
– poboljšanje probave nakon teške hrane
– dubinsko čišćenje kože
– poboljšanje pamćenja i koncentracije
– čišćenje krvi
– regulaciju krvnog tlaka
– smanjivanje kiselosti tijela
– pomlađivanje i jačanje organizma

Preporučena dnevna doza za odrasle je 1-2 čajne žlice dvaput dnevno, a za djecu stariju od 4 godine – od ¼ do 1 čajne žlice dvaput dnevno. Starije osobe trebale bi uzimati ⅓ čajne žlice Chyawanprasha triput dnevno.

Najbolje ga je uzimati 15-20 minuta prije obroka – s vodom, zelenim čajem ili mlijekom – i treba se polako otapati u ustima. Kura se provodi jedanput godišnje, a starijim osobama preporučuju se i dvije kure godišnje. Termička obrada se ne preporučuje jer se time gube ljekovita svojstva.

Bez problema ga možeš koristiti s drugim ayurvedskim preparatima, kao što su Triphala i Sitopaladi churna, te sezamovo, gorušičino i bademovo ulje.

 

Akcija

Iskoristi ovu odličnu akciju i ostvari popust od 20% na kupnju ovog indijskog eliksira duge mladosti u Alternativa Trgovini. Odaberi pakiranje od 500 ili 1000g. Svaki odabir je pun pogodak!

*Akcija vrijedi do kraja mjeseca ili do isteka zaliha.

Kako do nas?
Kontakt