Gorka dinja – kapsule + čaj GRATIS!

Boluješ li od dijabetesa tipa 2 i misliš da ćeš doživotno morati piti lijekove? Imamo za tebe dobru vijest – šećernu bolest moguće je pobijediti na potpuno prirodan način. Osim uvođenja zdrave prehrane, od velike pomoći ti može biti i – ljekovita gorka dinja. Gorka dinja povrće je srodno lubenici koje raste uglavnom u tropskim i suptropskim područjima, poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Osim u kulinarske svrhe, gorka dinja već se tisućama godina diljem planeta koristi kao lijek.

Prema ayurvedi, gorak okus je izuzetno ljekovit – on prodire kroz tkiva, te čisti krv i cijeli cirkulacijski sustav od toksina. Postoji i kineska izreka koja kaže da „dobra medicina ima gorak okus.”

Konzumacijom gorke dinje ili uzimanjem njezina ekstrakta možeš održavati zdrave razine glukoze u krvi i vratiti svoj organizam u ravnotežu. Osim što pomaže u liječenju dijabetesa, ova vrsta dinje čuva i zdravlje prostate, jetre i gušterače te ima snažna antikancerogena svojstva.

 

Sadrži najmanje 3 antidijabetičke tvari

Brojne su kliničke studije potvrdile djelotvornost gorke dinje u liječenju dijabetesa. Istraživanje iz 2011. godine pokazalo je da unos 2000 mg ekstrakta gorke dinje dnevno kod oboljelih od dijabetesa tipa 1 i 2 održava uredne razine glukoze u krvi.

Gorka dinja sadrži barem 3 aktivna sastojka koja imaju antidijabetički učinak. Prvi od njih je karantin, koji djeluje tako da snižava razine glukoze u krvi, drugi je vicin, a treći polipeptid-p, koji ima učinak sličan inzulinu. Ove supstancije rade u sinergiji kako bi snizile razine glukoze u krvi.

Gorka dinja sadrži i lektin, tvar koja također ima hipoglikemijski učinak. Lektin snižava koncentraciju glukoze u krvi, povećava iskorištavanje glukoze u perifernim tkivima i smanjuje osjećaj gladi.

Gorka dinja potiče lučenje inzulina iz gušterače te snižava razine hemoglobina A1c kod osoba koje boluju od dijabetesa tipa2. Kod dijabetičara se glukoza veže upravo na ovaj hemoglobin u crvenim krvnim stanicama, stoga je važno da su njegove razine niske.

 

Obilje antioksidansa, vrlo malo kalorija i ugljikohidrata

Plodovi gorke dinje sadrže obilje vitamina C, A i E, B1, B2, B3 i B9 (folata), a mogu se pohvaliti i brojnim mineralima, poput kalija, kalcija, cinka, fosfora, željeza, magnezija…

S druge strane, ovaj plod ima nisku kalorijsku vrijednost, što ga čini izvrsnim upravo za dijabetičare (pretilost je veliki faktor rizika za ovu skupinu.)
Uz to, sadrži vrlo malo ugljikohidrata.

Osim toga, konzumacijom gorke dinje povećava se i produljuje osjećaj sitosti. Uz gorku dinju nećeš tako lako posezati za usputnim zalogajima.

 

Dobrobiti gorke dinje kod dijabetesa:

– potiče proizvodnju inzulina
– snižava razine glukoze u krvi
– potiče ulazak glukoze u stanice i njezino pretvaranje u energiju
– snižava razine hemoglobina A1c na koji se glukoza veže
– čisti krv i cirkulacijski sustav
– potiče gubitak kilograma
– produljuje osjećaj sitosti
– snaži imunosni sustav

Napomena: postupno uvodi gorku dinju jer u kombinaciji s lijekovima protiv dijabetesa razine glukoze bi se mogle naglo sniziti.

Kontraindikacije: Gorka dinja nije namijenjena trudnicama i dojiljama, kao ni maloj djeci.

 

Akcija

Tijekom ovog mjeseca u Alternativa Trgovini možeš nabaviti gorku dinju kapsule + čaj gratis.

*Akcija traje do 31.05. ili do isteka zaliha.

Kako do nas?
Kontakt

 

Podijeli
Na vrh
10% popusta
Poklon
12% popusta
Nemaš sreće
15% popusta
20% popusta
Poklon
15% popusta
Ovo je tvoja šansa da osvojiš vrijedan poklon!
  • Upiši svoju email adresu i zavrti kolo. Ovo je tvoja šansa da osvojiš kupon s popustom ili poklon iznenađenja!
  • Sudjelovanjem u igri također ostvaruješ pravo na naš besplatni edukativni newsletter
  • *Naša pravila: Samo jedna igra po korisniku