Alergijski rinitis ili peludna groznica pretjerana je reakcija organizma na pelud iz zraka ili prašinu, a manifestira se crvenilom i suzenjem očiju, začepljenim nosom, iritacijama u grlu i kihanjem. Imaš li i ti takve tegobe ili zbog astme otežano dišeš, postoji prirodno rješenje za tebe! Tajna se krije u ulju koje se dobiva iz malih crnih sjemenki biljke Nigella sativa. Najbolji crni kim dolazi nam iz Egipta.

I dok se u ayurvedskoj medicini ova biljka već tisućama godina koristi u ljekovite svrhe, zapadna medicina joj ne pridaje važnost.

Široki spektar djelovanja

Koliko je crni kim ljekovit, potvrđuje i izreka da „liječi sve osim smrti“.
Riječ je o biljci širokog spektra djelovanja, koja se u Egiptu i na Bliskom istoku od pamtivijeka primjenjivala u liječenju različitih oboljenja – od gljivičnih infekcija, preko dijabetesa i kožnih bolesti, pa sve do karcinoma.

Brojne su studije potvrdile pozitivan utjecaj crnog kima na ljudsko zdravlje. Crni kim, među ostalim, sadrži i protuupalne tvari, stoga pomaže kod raznih infekcija.
Osim što djeluje protuupalno, crni kim ima i antihistaminsko, antimikrobno, antivirusno, antibakterijsko, antiseptičko i analgetsko djelovanje (ublažava bol).

Također, djeluje i kao prirodni imunomodulator, a to znači da sadrži tvari koje reguliraju rad tvog imunosnog sustava. Zbog toga crni kim ima sposobnost da uravnoteži rad imuniteta i ublaži njegovu pretjeranu reakciju na alergene.

U ublažavanju alergije osobito je djelotvoran njegov bioaktivni spoj timokinon, koji smanjuje upale i iritacije dišnih puteva, stoga crni kim igra jako važnu ulogu upravo u liječenju alergija. Nove znanstvene studije potvrdile su da ulje crnog kima zaista ima pozitivan učinak kod različitih tipova alergija, neovisno o tome nanosiš li ga na kožu, uzimaš li ga oralno ili ga pak kapaš u nos.

Primjena

Kod alergija: uzmi po 1 žličicu ulja crnog kima dva-tri puta na dan. Možeš ga uzimati s obrokom ili nakon njega radi bolje apsorpcije. Ako ne voliš njegov okus, dodaj ga u svoje napitke ili smoothieje ili ga pak pomiješaj s medom.

Ulje crnog kima se može primjenjivati i dermalno, odnosno mazati ga na kožu. Zahvaljujući protuupalnom djelovanju, ublažit će ekcem, dermatitis, psorijazu, rozaceju i druga kožna oboljenja.

Kod astme: nekoliko kapi ulja crnog kima nakapaj u uljni difuzor pa raspršite po prostoriji u kojoj boraviš. To će poboljšati tvoje disanje i spriječiti spazam ili grčenje bronhija.
Udisanje ulja crnog kima pomoći će ti i kod bronhitisa i kod alergijskog rinitisa.

Akcija

Iskoristi akciju u Alternativa Trgovini i nabavi ekstra jako egipatsko ulje crnog kima na popustu od -20%.

*Ponuda traje do kraja travnja ili do isteka zaliha.

Posjeti nas i razveseli se dobroj ponudi kvalitetnih proizvoda po odličnim cijenama!

Kako do nas?
Kontakt